Germania se apucă de treabă: umple cel mai mare depozit de gaze din Europa de Vest

Germania a început să umple uriaşa instalaţie de depozitare a gazelor de la Rehden, abandonată de compania rusă Gazprom, a declarat administratorul desemnat de stat al sitului, în timp ce cea mai mare economie europeană încearcă să se protejeze împotriva riscului de întrerupere a aprovizionării.

7412 afișări
Imaginea articolului Germania se apucă de treabă: umple cel mai mare depozit de gaze din Europa de Vest

Gazul rusesc este vital pentru Europa şi, în special, pentru Germania, scrie Reuters. Dar livrările au fost puse sub semnul întrebării de sancţiunile occidentale din cauza invaziei Moscovei în Ucraina şi de un termen limită iminent stabilit de Rusia pentru plăţile în ruble, pe care majoritatea cumpărătorilor le-au respins.

Luna trecută, Gazprom a renunţat la Gazprom Germania, inclusiv la cel mai mare depozit de gaze din Europa de Vest, la Rehden, din cauza deteriorării relaţiilor diplomatice.

"Începând de astăzi, sunt injectate volume mici", a declarat pentru Reuters Egbert Laege, administratorul numit de autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania pentru a gestiona temporar compania, în primul său interviu în această funcţie. "Lucrăm intens la soluţii pentru a ne asigura că o cantitate semnificativ mai mare de gaz poate intra în instalaţia de stocare".

Rehden poate stoca aproximativ 4 miliarde de metri cubi de gaz, dar a primit doar cantităţi mici iarna trecută. Laege a spus că este clar că trebuie să fie umplut pentru iarna viitoare.

În prezent, Rehden este plin cu doar 0,6%, cu mult sub media de 36% pentru instalaţiile de stocare a gazelor din Germania.

Autoritatea de reglementare a declarat că va controla Gazprom Germania până la 30 septembrie şi că are dreptul de a demite directori, de a angaja personal nou şi de a spune conducerii cum să procedeze. Nu a precizat ce se va întâmpla după această dată.

"Am făcut progrese bune în stabilizarea activităţilor grupului Gazprom Germania în vremuri nesigure", a declarat Laege, adăugând că se află în contact regulat cu Ministerul Economiei, cu autoritatea de reglementare a reţelelor din Germania şi cu partenerii de afaceri ai grupului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici