Germania şi Ungaria refuză cererile SUA şi Marii Britanii de oprire a importurilor energetice din Rusia

Germania şi Ungaria au respins, luni după-amiază, sugestiile Statelor Unite şi Marii Britanii de oprire a importurilor de energie din Rusia, reamintind că ţările Uniunii Europene sunt dependente de resursele energetice ruseşti.

12977 afișări
Imaginea articolului Germania şi Ungaria refuză cererile SUA şi Marii Britanii de oprire a importurilor energetice din Rusia

"Europa a exclus în mod deliberat resursele energetice ruse din setul de sancţiuni. Toate măsurile aplicate de noi sunt configurate astfel încât să afecteze Rusia, dar să poată fi menţinute pe termen lung. Resursele energetice sunt esenţiale pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor noştri", a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, citat de publicaţia Die Welt.

Anterior, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, şi ministrul Finanţelor, Christian Lindner, au semnalat că se opun sancţionării Rusiei prin oprirea importurilor de gaz, petrol şi cărbune. "Eu pot spune că noi nu excludem nicio măsură din analizele noastre, acest lucru este clar şi evident. Dar este important următorul lucru: trebuie să aplicăm sancţiuni pe care să le putem menţine, deoarece nu ne este util să spunem că introducem mâine o sancţiune, iar peste o săptămână o anulăm pentru că nu ne permitem să o menţinem, chiar dacă vor continua să se întâmple lucruri rele în Ucraina. Ideea centrală este, şi trebuie să fim cu toţii conştienţi de acest lucru, că în Germania şi în Europa suntem dependenţi masiv de energia din Rusia", a declarat Annalena Baerobock, duminică seară, potrivit postului ZDF.

Ministrul Finanţelor, Christian Lindner, a semnalat că Germania nu poate opri importurile de energie din Rusia. "Nu trebuie să ne limităm capacităţile de a aplica sancţiuni pe care să le putem menţine. Introducerea unui embargou la importuri ar avea impact negativ", a subliniat Lindner, citat de publicaţiile Bild şi Le Monde.

La rândul său, Guvernul Viktor Orban a semnalat luni că Ungaria nu va susţine nicio sancţiune a Uniunii Europene împotriva sectorului energetic rus. "Cei care cer extinderea sancţiunilor vor ca poporul ungar să suporte preţul războiului", a declarat Mihaly Varga, ministrul Finanţelor de la Budapesta, citat de CNN.

Premierul britanic, Boris Johnson, a sugerat luni după-amiază oprirea importurilor de hidrocarburi din Rusia, din cauza invaziei în Ucraina. "Trebuie să analizăm cum putem scăpa cât mai rapid de dependenţa de hidrocarburi ruse, de petrolul şi gazul din Rusia", afirmat Boris Johnson. La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a cerut duminică ţărilor europene să analizeze posibilitatea opririi importurilor de petrol din Rusia.

Statele Unite importă din Rusia doar 2% din necesarul de petrol, dar Uniunea Europeană importă din Rusia 27% din necesarul de petrol şi 40% din necesarul de gaz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici