Grecia vrea să îşi vândă insulele pentru a-şi plăti datoria externă

Grecia intenţionează să vândă sau să concesioneze pe termen lung unele dintre cele 6.000 de insule ale sale, în încercarea de a-şi plăti imensa datorie externă, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

165 afișări
Imaginea articolului Grecia vrea să îşi vândă insulele pentru a-şi plăti datoria externă

Grecia vrea să îşi vândă insulele pentru a-şi plăti datoria externă (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

O parte din insula Mykonos, una dintre destinaţiile turistice cele mai frecventate ale Greciei, se află de asemenea pe lista regiunilor care vor fi vândute, potrivit ziarului britanic. O treime din această zonă este deţinută de Guvernul elen, care caută un cumpărător dispus să injecteze capital şi să dezvolte un complex turistic de lux, potrivit unei surse apropiate de negocierile în curs de desfăşurare.

Potenţialii investitori interesaţi de insula Rhodos sunt în principal ruşi şi chinezi. Roman Abramovici, miliardarul care deţine clubul de fotbal Chelsea, s-ar număra printre cei interesaţi, deşi un purtător de cuvânt al acestuia a negat că acesta este pe punctul să realizeze o investiţie în Rhodos.

Doar 227 de insule greceşti sunt populate, iar decizia de a vinde sau concesiona unele dintre acestea a fost determinată şi de incapacitatea statului de a dezvolta o infrastructură de bază sau de a asigura securitatea în majoritatea insulelor sale.

Se speră astfel că vânzarea sau concesionarea unor insule ar putea atrage investiţii care să genereze locuri de muncă şi venituri taxabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici