Grevă generală în Italia în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi / Transporturile sunt perturbate

Sectorul transporturilor din Italia este puternic afectat, joi, de greva generală declanşată de Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi de Uniunea Italiană a Muncii (UIL) în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi, informează site-ul TGcom.it.

1626 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în Italia în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi / Transporturile sunt perturbate

Sursa foto: profimedia

Greva generală afectează transporturile publice - urban, feroviar, aerian, maritim, precum şi alte servicii de stat şi private, inclusiv administraţia publică şi sectorul industrial. Nu participă la grevă sectorul medical, învăţământul, care s-a aflat în grevă pe 10 decembrie, Poşta italiană şi nici serviciile de salubritate.

Sloganul grevei este "Împreună pentru dreptate" şi sunt programate mitinguri de protest în Roma, Milano, Bari, Cagliari şi Palermo.

Transporturile publice urbane - autobuzele, tramvaiele şi trenurile de metrou - suspendă circulaţia în toate marile oraşe din Italia, cu excepţia oraşelor Veneţia şi Bari. Vor fi respectate intervale orare de garantare a serviciilor. La Roma, transporturile publice sunt oprite în intervalul 8.30-17.00 şi 20.00-24.00. La Milano, greva este de la ora 8.45 la 15.00 şi de la 18.00 la 24.00.

De asemenea, sunt afectate transporturile feroviar, aerian şi maritim, care însă vor respecta intervale orare de garantare a serviciilor.

Greva generală este organizată de centralele sindicale Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi Uniunea Italiană a Muncii (UIL) în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi. Sindicatele sunt nemulţumite de proiectul de buget prezentat de Guvern. "Chiar dacă apreciem eforturile şi angajamentele premierului Draghi şi ale Cabinetului său, proiectul de buget este considerat nesatisfăcător, din punct de vedere fiscal, al pensiilor, educaţiei, politicilor industriale, contracarării efectelor relocării, al contracarării situaţiei dificile de pe piaţa muncii, în special pentru tineri şi femei, din cauza neasigurării unui trai decent, mai ales în contextul resurselor disponibile în prezent, care ar fi permis o distribuire mai eficientă a avuţiei, pentru reducerea inegalităţilor şi pentru a genera o dezvoltare echilibrată", anunţă sindicatele CGIL şi UIL, conform unui comunicat citat de site-ul RomaToday.it.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici