Guvernatorul din Doneţk îndeamnă civilii să părăsească regiunea, în contextul atacurilor ruse

Guvernatorul regiunii separatiste ucrainene Doneţk, Pavlo Kirilenko, a reiterat, miercuri, apelul adresat civililor de a accepta evacuarea, în contextul intensificării ofensivei militare ruse, informează cotidianul Le Monde.

267 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul din Doneţk îndeamnă civilii să părăsească regiunea, în contextul atacurilor ruse

Sursa foto: Profimedia

"Evacuaţi regiunea pentru a salva vieţi. Ruşii au transformat întreaga regiune Doneţk într-un punct fierbinte şi este periculos pentru civili să rămână", a afirmat Pavlo Kirilenko, precizând că tocmai a avut loc un bombardament rus în orăşelul Toreţk.

Şi guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, a atras atenţia că luptele cu armata rusă se intensifică. Armata ucraineană vrea să blocheze trupele ruse de-a lungul râului Doneţ.

Între timp, continuă evacuarea orăşelului Sloviansk, unde în ultimele zile atacurile ruse s-au soldat cu 17 morţi şi zeci de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici