Guvernul Greciei va trimite, marţi dimineaţă, Eurogrup noul plan de reforme

Grecia va trimite, marţi dimineaţă, miniştrilor Finanţelor din zona euro planul de reforme, care va conţine măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei, precum şi soluţii de restructurare a sectorului bugetar şi de reducere a birocraţiei, anunţă un oficial guvernamental elen.

508 afișări
Imaginea articolului Guvernul Greciei va trimite, marţi dimineaţă, Eurogrup noul plan de reforme

Guvernul Greciei va trimite, marţi dimineaţă, Eurogrup noul plan de reforme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eurogrup stabilise ca termen-limită luni seară pentru trimiterea de către Grecia a planului de reforme, o condiţie esenţială pentru prelungirea cu patru luni a programului de asistenţă financiară.

Oficialul guvernamental elen a precizat că Eurogrup a acceptat ca lista de reforme să fie trimisă marţi. "Lista reformelor va fi trimisă miniştrilor Finanţelor din Eurogrup marţi dimineaţă, iar o teleconferinţă va avea loc marţi după-amiază", a explicat oficialul grec, citat de Reuters.

Conform acestuia, lista va conţine măsuri de abordare a "crizei umanitare" din Grecia, soluţii pentru gestionarea arieratelor fiscale şi a creditelor nerentabile, precum şi încetarea măsurilor de sechestru impuse pentru credite ipotecare neonorate. În plus, vor fi prezentate măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei, pentru contracararea traficului cu carburanţi, soluţii de restructurare în sectorul bugetar şi pentru reducerea birocraţiei.

Zona euro şi Atena au ajuns, vineri seara, la Bruxelles, la o înţelegere asupra prelungirii planului de asistenţă financiară destinată Greciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici