Guvernul Ungariei condamnă vandalizarea Statuii Libertăţii din Arad: "Este un act barbar de provocare" - FOTO

Guvernul de la Budapesta a condamnat vandalizarea Statuii Libertăţii amplasată în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad, cerând autorităţilor române să îi găsească pe cei responsabili de un act "barbar şi primitiv", informează MTI.

951 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ungariei condamnă vandalizarea Statuii Libertăţii din Arad: "Este un act barbar de provocare" - FOTO

Guvernul Ungariei condamnă vandalizarea Statuii Libertăţii din Arad (Imagine: Marian Buga/ Mediafax Foto)

"Este vorba de un act de provocare, primitiv, barbar şi impardonabil", a reacţionat vicepremierul ungar Zsolt Semjen.

Guvernul Ungariei aşteaptă ca poliţia din România să îi găsească rapid pe autorii actului de vandalism, a adăugat Semjen.

Statuia Libertăţii din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad, monument maghiar, a fost vandalizată sâmbătă, fiind vopsită parţial în culorile drapelului românesc, iar poliţiştii încearcă să identifice autorii - trei persoane cu feţe acoperite cu glugi surprinse de camerele video de supraveghere.

Potrivit preşedintelui UDMR Arad, Levente Bognar, viceprimar al Aradului, Statuia Libertăţii a fost vandalizată sâmbătă, în jurul orei 11.00, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Elemente din componenţa monumentului au fost vopsite în culorile drapelului românesc, iar pe corpul statuii au fost scrise cuvinte obscene cu un spray negru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici