Hackerii care atacă agenţii şi companii americane nu vor fi primiţi în SUA

Hackerii care atacă agenţii şi companii americane în numele unor ţări precum China şi Rusia nu vor fi primiţi în SUA, iar conturile lor bancare vor fi îngheţate, potrivit unui proiect care va fi prezentat joi, cu o zi înainte ca preşedintele Obama să se întâlnească cu omologul chinez Xi Jinping.

338 afișări
Imaginea articolului Hackerii care atacă agenţii şi companii americane nu vor fi primiţi în SUA

Hackerii care atacă agenţii şi companii americane nu vor fi primiţi în SUA

Proiectul, susţinut de Mike Rogers, membru în Camera Reprezentanţilor, cere deportarea străinilor suspectaţi că ar fi spioni cibernetici în slujba altor ţări. În plus, membrii familiilor acestor hackeri vor fi deportaţi sau nu vor fi primiţi în Statele Unite, transmite Bloomberg.

"În acest fel criminalii capătă un chip. Dacă eşti un agent străin care lucrezi în numele unei ţări şi partcipi la crime cibernetice, nu vei primi viză şi nici familia ta", a declarat Kelsey Knight, purtător de cuvânt al congresmanului republican Mike Rogers.

Problema securităţii cibernetice va fi printre subiectele de discuţie ale întâlnirii dintre Brack Obama şi preşedintele chinez Xi Jinping.

Problema hackingului a devenit iritantă între cele două ţări, Statele Unite acuzând China că desfăşoară o campanie pe scară largă de spionaj cibernetic.

Un raport al Pentagonului din luna mai a acuzat pentru prima oară armata chineză că accesează reţelele IT ale SUA pentru a fura date sensibile.

Într-un raport al companiei de securitate IT Mandiant din Alexandria, Virginia, se arătă că armata chineză ar putea fi în spatele a cel puţin 141 de atacuri cibernetice împotriva unor companii la nivel mondial, din 2006.

Proiectul este destinat în primul rând opririi atacurilor de acest tip susţinute de guvernele din China, Rusia şi Iran, a declarat Tim Ryan, democrat din Ohio în Camera Reprezentanţilor, care a spus că documentul îl va ajuta pe Obama în discuţiile cu preşedintele chinez.

Potrivit proiectului, Obama va putea să ceară redactarea unei liste cu hackerii care lucrează pentru guverne străine, iar numele acestora vor figura în baza de date a guvernului american pentru persoane suspecte de terorism şi trafic cu droguri.

Legea nu se va aplica cetăţenilor americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici