Imaginile disperării: Cum s-au luptat grecii între ei la Atena pentru legume şi fructe gratuite - FOTO

Sute de greci s-au luptat pentru alimente gratuite în Atena, o persoană fiind rănită în îmbulzeala creată în capitala statului elen.

1422 afișări
Imaginea articolului Imaginile disperării: Cum s-au luptat grecii între ei la Atena pentru legume şi fructe gratuite - FOTO

Imaginile disperării: Cum s-au luptat grecii între ei la Atena pentru legume şi fructe gratuite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile cu grecii luptându-se pentru pungile cu legume şi fructe aruncate dintr-un camion aflat în apropierea Ministerului Agriculturii au creat o dezbatere privind sărăcia care a cuprins populaţia elenă, relatează dailymail.co.uk.

"Aceste imagini mă scot din sărite. Sunt supărat pentru un popor mândru care nu are mâncare şi nu îşi poate permite să aibă căldură", a declarat Kostas Barkas, un parlamentar aparţinând partidului de stânga Syriza.

Alţi parlamentari au caracterizat pozele drept imaginea unor "oameni aflaţi pe culmile disperării" şi au deplâns "tristeţea unui popor mândru care a sfârşit în acest mod".

"Este dificil. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge aici", a declarat Panagiota Petropoulos (65 de ani), care se străduieşte să supravieţuiască cu o pensie de 530 de euro lunar, din care plăteşte 300 de euro chirie. "Nu îmi pot permite nimic, nici măcar fructe. Totul este scump, preţurile cresc la toate produsele, în timp ce veniturile noastre se reduc şi nu sunt slujbe", a precizat acesta.

Nivelul de trai a scăzut considerabil în Grecia, 2013 fiind cel de-al şaselea an consecutiv în care ţara este în recesiune, iar Morgan Stanley estimând că nici în 2014 economia elenă nu va înregistra creştere.  

Şomajul a atins un nou nivel record în Grecia în luna octombrie, 26,8%, faţă de 26,2% în septembrie.

Nivelul şomajului din Grecia este de peste două ori mai ridicat decât media zonei euro, care s-a situat la 11,7% în octombrie, potrivit datelor biroului de statistică al UE, Eurostat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici