Video IMAGINILE ZILEI: Premierul Italiei, Matteo Renzi, despre puternicul cutremur care a lovit ţara: Vom reconstrui totul, indiferent de eforturile depuse - VIDEO

Matteo Renzi, premierul italian, promite reconstrucţia caselor, bisericilor şi clădirilor care au fost distruse în seria de cutremure care a lovit Italia în ultimele luni, informează site-ul postului Euronews.

2143 afișări

Matteo Renzi a făcut această declaraţie la numai câteva ore după puternicul cutremur care a avut loc în centrul Italiei.

“Vom reconstrui totul, casele, bisericile, magazinele comerciale. Tot ceea ce trebuie făcut pentru a reconstrui aceste zone va fi făcut”, a declarat premierul italian.

”Italia trece prin momente dificile”, a spus acesta, promiţând însă că se vor depune eforturi de reconstrucţie în anii ce vor urma, indiferent de posibile obiecţii din partea UE sau a eventualelor costuri.

Anterior, Matteo Renzi a emis anularea taxelor pentru localnicii afectaţi de cutremure şi a anunţat o nouă iniţiativă, "Case italiene", pentru a stopa criticile în privinţa cauzelor prăbuşirii a sute de clădiri, inclusiv a unora care fuseseră consolidate recent. În acelaşi timp, acesta a declarat că este "absurd" să crezi că Guvernul italian ar putea construi clădiri care să reziste pe deplin în faţa cutremurelor.

Autorităţile italiene au declanşat o anchetă privind omor multiplu din culpă şi neglijenţă, în urma prăbuşirii a sute de clădiri ca efect al cutremurelor produse în luna august în centrul Italiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici