Impozitul pe averea bogaţilor, cartoful fierbinte pentru mliardarul Elon Musk

  • Elon Musk a poreclit-o pe Elizabeth Warren drept „senatorul Karen”, după ce aceasta a spus că va plăti mai multe taxe decât „oricare american din istorie”.
  • Potrivit unui raport CNN, Musk va trebui să plătească cel puţin 7,6 miliarde de dolari în taxe pentru anul 2021.
1828 afișări
Imaginea articolului Impozitul pe averea bogaţilor, cartoful fierbinte pentru mliardarul Elon Musk

Miliardarul Elon Musk, şef al companiilor Tesla şi SpaceX, şi recent desemnat ”Persoana Anului” de către publicaţia Time, i-a răspuns criticilor senatoarei democrate Elisabeth Warren în privinţa impozitului pe averile miliardarilor americani. 

Publicaţia USA Today susţine că tweet-ul său a fost îndreptat către Elizabeth Warren,senatoarea din Massachusetts, după comentariul acid scris la adresa lui.  

„Să schimbăm codul fiscal trucat, astfel încât Persoana Anului să plătească taxe ca ceilalţi să nu mai suporte costurile”, a scris Warren pe Twitter.

Acesta a comentat pe Twitter la începutul acestei săptămâni: ”Dacă ai deschide ochii preţ de 2 secunde, ţi-ai da seama că voi plăti anul acesta mai multe taxe decât oricare american din istorie. Îmi aminteşti de o mama furioasă a prietenului meu din copilărie care ţipa la întâmplare către toată lumea fără niciun motiv. Te rog să nu-mi suni managerul, senatoare Karen.”  

Musk a încheiat tweet-ul cu  „Nu cheltui toţi banii din impozite deodată… oh, stai că ai făcut-o deja”.

Warren, un fost candidat democrat la preşedinţie, a fost un susţinător al unei legi care să impună o taxă americanilor bogaţi, precum şi activelor lor financiare. Congresul nu a avansat în privinţa adoptării unui impozit pe avere.

Potrivit unui raport CNN , Musk va trebui să plătească cel puţin 7,6 miliarde de dolari în taxe pentru anul 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici