În apărarea Ucrainei: Proteste anti-război au loc în întreaga lume

  • Protestele împotriva invaziei Rusiei în Ucraina au izbucnit în multe oraşe din Europa şi din lume.
  • Oamenii s-au adunat pentru a-şi arăta sprijinul pentru Ucraina şi pentru a condamna acţiunile Moscovei, inclusiv în Bucureşti.
1932 afișări
Imaginea articolului În apărarea Ucrainei: Proteste anti-război au loc în întreaga lume

Solidaritate japoneză-ucraineană

Ucrainenii care trăiesc în Tokyo au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva atacurilor Rusiei asupra ţării lor de origine.

Sprijin turcesc

Protestatarii s-au adunat în faţa consulatului rus din Istanbul pentru a-şi exprima nemulţumirea. Ucraina a făcut apel la Turcia să interzică accesul navelor ruseşti în strâmtoarea care leagă Marea Neagră de Marea Mediterană.

Solidaritate spaniolă

Un grup de protestatari s-a adunat în faţa ambasadei Rusiei din Madrid. Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a declarat că ţara sa "va apăra dreptul internaţional şi îşi va arăta solidaritatea cu populaţiile afectate de război".

Germania

Oamenii au ieşit în stradă în faţa porţii Brandenburg din Berlin. Mulţi dintre ei se tem pentru familiile lor şi pentru cei dragi din Ucraina. La fel ca mulţi alţii, cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm invazia rusă. "Putin pune în pericol vieţile a nenumăraţi oameni nevinovaţi şi ordinea de pace de pe continentul nostru. Acesta este războiul lui Putin", a declarat el.

Cehii se mobilizează

Protestatarii cehi împotriva războiului s-au adunat în Piaţa Wenceslas din Praga pentru a denunţa invazia Rusiei. Premierul Petr Fiala a declarat că ţara sa a încetat să mai elibereze vize pentru cetăţenii ruşi în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Proteste la porţi

Porţile consulatului Rusiei din München şi ale ambasadei Rusiei din Dublin au fost mânjite cu vopsea roşie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici