Summit istoric: Kim Jong-un şi Vladimir Putin, întâlnire în premieră la Vladivostok | FOTO, VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit pentru prima oară în istorie, joi, pe insula Russky, în apropierea de Vladivostok.

2671 afișări
Imaginea articolului Summit istoric: Kim Jong-un şi Vladimir Putin, întâlnire în premieră la Vladivostok | FOTO, VIDEO

Summit istoric: Kim Jong-un şi Vladimir Putin, întâlnire în premieră la Vladivostok | FOTO, VIDEO

Cei doi şi-au strâns mâna şi au pozat împreună, înainte de a intra într-o clădire a Universităţii Federale din Estul Îndepărtat, unde are loc summit-ul.

Potrivit BBC, Kremlinul a anunţat că cei doi liderii vor discuta despre denuclearizare, iar Kim Jong-un a precizat că solicită sprijin după ce discuţiile cu SUA au eşuat. Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit la Hanoi la începutul acestui an fără a ajunge la un acord.

"Am ajuns în Rusia purtând sentimentele calde ale poporului nostru şi, aşa cum am spus deja, sper că această vizită va fi una de succes şi utilă", a declarat Kim Jong-un, miercuri, la televiziunea rusă, după trecerea frontierei la Khasan.

"Sper că în timpul întâlnirii cu preşedintele Putin, voi putea discuta într-un mod concret problemele legate de soluţionarea situaţiei peninsulei coreene şi de dezvoltarea relaţiilor noastre bilaterale", a adăugat Kim Jong-un.

Vladimir Putin a devenit astel al şaselea lider care îl cunoaşte pe Kim Jong-un de când acesta a preluat puterea în Coreea de Nord în 2011. Toate aceste întâlniri au avut loc în 2018, după ce regimul de la Phenian a început să îşi construiască relaţiile diplomatice.

Până la momentul actual, Kim Jong-un a avut întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, premierul statului Singapore, Lee Hsien Loong, preşedintele american Donald Trump şi preşedintele Vietnamului, Nguyen Phu Trong. 

Primit cu pâine şi sare

Liderul nord-coreean a ajuns miercuri în Rusia. Trenul cu care călătoreşte acesta a ajuns în staţia Hasan, aflată în estul regiunii Primorsky, a informat un oficial rus.

"Kim Jong-un a coborât din tren. A primit flori, pâine şi sare. Acum ar putea vizita muzeul Kim II Sung", a adăugat acesta.

Aceasta este prima vizită oficială a liderului nord-coreean în Rusia, pe agendă aflându-se denuclearizarea Coreei de Nord şi cooperarea economică între Moscova şi Phenian.

Kim Jong-un este însoţit de adjunctul ministrului de Externe, Choe Son Hui, relatează agenţia KCNA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici