Încă doi britanici capturaţi de forţele ruseşti în Ucraina sunt puşi sub acuzare. Ar putea fi condamnaţi la moarte

  • Alţi doi britanici capturaţi de forţele ruseşti în Ucraina au fost acuzaţi că sunt mercenari, potrivit presei de stat ruse.
  • Dylan Healy, un bucătar care lucra voluntar ca lucrător umanitar, fusese capturat la un punct de control în aprilie.
  • În aceeaşi zi, Rusia a publicat o înregistrare video cu Andrew Hill în uniformă militară, spunând că acesta s-a predat.
707 afișări
Imaginea articolului Încă doi britanici capturaţi de forţele ruseşti în Ucraina sunt puşi sub acuzare. Ar putea fi condamnaţi la moarte

Această informaţie vine după ce alţi doi britanici, Shaun Pinner şi Aiden Aslin, au fost condamnaţi la moarte luna trecută, scrie BBC.

Cei doi s-au confruntat cu aceleaşi acuzaţii ca şi Dylan Healy şi Andrew Hill în cadrul audierii la un tribunal rus din Doneţk, care nu este recunoscut la nivel internaţional.

Aceasta a determinat o intervenţie a Curţii Europene a Drepturilor, care a cerut ca sentinţa să nu fie executată. Însă Rusia a respins apelul, afirmând că nu mai pune în aplicare deciziile Curţii de la Strasbourg.

Potrivit unui raport al agenţiei ruse de ştiri Tass, un oficial anonim din autointitulata Republică Populară Doneţk a afirmat că domnii Healy şi Hill vor fi judecaţi pentru "activităţi de mercenariat".

Tass a raportat că ambii bărbaţi refuză să coopereze cu anchetatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici