Incident în Grecia: un preot a atacat cu acid mai mulţi oameni, într-o mănăstire din Atena

  • Mănăstirea Petraki din Atena a devenit miercuri scena unui incident greu de prevăzut.
  • Un preot judecat pentru „fapte incongruente cu funcţia” a aruncat cu acid în direcţia celor şapte mitropoliţi prezenţi la proces.
  • De asemenea, au fost răniţi şi doi avocaţi, precum şi poliţistul care s-a grăbit să îl prindă pe atacator.
  • Trei dintre victime sunt în stare gravă, cu arsuri la nivelul feţei şi mâinilor.
4005 afișări
Imaginea articolului Incident în Grecia: un preot a atacat cu acid mai mulţi oameni, într-o mănăstire din Atena

Sursa FOTO: Profimedia

Gesturile disperate nu ţin cont de haina preoţească, cel puţin în cazul unui bărbat din Atena, om al Bisericii aflat în pragul laicizării „pentru fapte incongruente cu funcţia sa”, după cum a precizat Ieronymos, arhiepiscopul Atenei şi al Greciei. 
 
Incidentul s-a petrecut la Mănăstirea Petraki din Atena, care a devenit miercuri scena unei crime greu de prevăzut. Preotul şi ieromonahul în vârstă de 37 de ani era judecat de Tribunalul ecleziastic, iar atribuţiile preoţeşti urmau să îi fie retrase. Dar într-o fracţiune de secundă totul s-a transformat într-un haos general, după ce inculpatul a aruncat cu acid în direcţia celor şapte mitropoliţi prezenţi la proces, relatează The Greek Reporter.
 
Victimele au fost transportate de urgenţă la Spitalul Laiko din Atena, iar ofiţerul de poliţie care s-a năpustit să îl prindă pe agresor a fost transferat la Spitalul Militar 401 din capitala Greciei. Preotul a fost reţinut prin intervenţia a patru agenţi de securitate şi se află în prezent în arest.
 
Potrivit presei locale, în atacul cu acid au fost răniţi Mitropoliţii din Kassandreia, Nikodimos, Artis Kallinikos, Andreas al Dryinoupolis-ului, Dionysios IV din Zakynthos, Kyrillos din Kifissia, Dimitrios din Goumenissa şi Antonios din Glyfada. Doi avocaţi prezenţi la proces au suferit, de asemenea, răni.
 
Primele informaţii arată că trei dintre victime sunt în stare gravă, cu arsuri la nivelul feţei şi mâinilor, dar în afara pericolului de deces.
 
Procedurile judiciare au fost sistate după ce bărbatul i-a atacat pe cei şapte prelaţi şi a declanşat haosul în clădirea unde Sfântul Sinod îşi ţine întotdeauna întâlnirile. Joi, la Atena, Sinodul va decide într-o sesiune specială măsurile împotriva preotului implicat, de altfel, într-un scandal cu substanţe interzise.
 
Mănăstirea Petraki este un lăcaş de cult bizantin din Ampelokipoi, Atena. Aceasta serveşte ca sediu al Sfântului Sinod al Bisericii Greciei, unde toate deciziile majore sunt luate de Arhiepiscopul Ieronymos, împreună cu ceilalţi mitropoliţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici