Incident în armata americană. Şapte militari au fost răniţi după o aterizare eşuată a unui avion F-35C

Şapte militari americani au fost răniţi luni când un avion de război F-35C a avut un "incident la aterizare" pe puntea portavionului USS Carl Vinson în Marea Chinei de Sud, a anunţat Marina americană.

1252 afișări
Imaginea articolului Incident în armata americană. Şapte militari au fost răniţi după o aterizare eşuată a unui avion F-35C

Incident în marina americană. Şapte militari au fost răniţi după o aterizare eşuată a unui avion F-35C

O declaraţie a Marinei Militare a precizat că incidentul a avut loc în timpul unor "operaţiuni de zbor de rutină" în Marea Chinei de Sud.

"Pilotul s-a catapultat în siguranţă din aeronavă şi a fost recuperat cu ajutorul unui elicopter militar american. Pilotul este în stare stabilă. În total au fost şapte marinari răniţi", au trasmis oficialii americani.

Comunicatul a precizat că trei dintre membri personalului au necesitat evacuarea către o unitate medicală din Manila, iar patru au fost trataţi de la bordul portavionului.

Marina a precizat că se investighează cauza "incidentului".

Pentagonul a precizat că două grupuri de atac de portavioane ale marinei americane, conduse de Carl Vinson şi USS Abraham Lincoln, au început duminică operaţiunile în Marea Chinei de Sud. Portavioanele au intrat în marea disputată pentru antrenamente, în timp ce Taiwanul a raportat o nouă incursiune a forţelor aeriene chineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici