India anunţă că a descoperit societăţi fantomă care aveau legături cu China

Autorităţile indiene au anunţat duminică că au arestat un bărbat care a pus la cale crearea a numeroase societăţi fantomă cu legături cu China şi a numit directori fictivi pentru a conduce afacerile frauduloase, scrie Reuters.

1273 afișări
Imaginea articolului India anunţă că a descoperit societăţi fantomă care aveau legături cu China

Cea mai recentă arestare face parte dintr-o anchetă mai amplă lansată de Serious Fraud Investigation Office (SFIO) al guvernului federal împotriva fondatorilor de companii fantomă folosite pentru a efectua tranzacţii ilegale.

La începutul acestei luni, guvernul a început să ia măsuri drastice împotriva entităţilor indiene care furnizau directori falşi unor societăţi fantomă legate de China.

SFIO a declarat că a arestat un bărbat care făcea parte din consiliul de administraţie al Jillian India Ltd, o filială deţinută integral de Jillian Hong Kong Ltd, şi a efectuat mai multe percheziţii pentru a descoperi escrocheria.

Instituţia nu a precizat care sunt legăturile chinezeşti ale companiilor fantomă şi nici nu a dezvăluit natura fraudelor presupuse a fi fost comise.

Ziarul Indian Express a relatat că poliţia locală a arestat doi directori ai unei companii, printre care un cetăţean chinez, pentru presupusa lor implicare în furnizarea de directori fictivi pentru companii fantomă legate de China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici