Indivizi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi ce transporta COMBUSTIBIL NUCLEAR către o centrală atomică din Brazilia

Indivizi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi ce transporta combustibil nuclear către o centrală atomică din statul Rio de Janeiro, a anunţat poliţia, care a precizat că forţele de securitate ce escortau convoiul au ripostat,astfel că vehiculele cu uraniu au ajuns în siguranţă la destinaţie.

1989 afișări
Imaginea articolului Indivizi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi ce transporta COMBUSTIBIL NUCLEAR către o centrală atomică din Brazilia

Indivizi înarmaţi au atacat un convoi ce transporta uraniu către o centrală nucleară din Brazilia. Foto: Hepta

Convoiul a fost atacat marţi după-amiază în momentul în care traversa o zonă controlată de grupuri de traficanţi de droguri în localitatea Angra dos Reis, un oraş turistic situat la 145 de kilometri de Rio de Janeiro, informează postul BBC News.

Poliţia a anunţat că nicio persoană nu a fost rănită în urma schimbului de focuri între forţele de securitate şi atacatori.

Convoiul a ajuns în siguranţă la centrala nucleară Angra 2 în aproximativ 20 de minute după atac.

Atacatorii au vizat poliţiştii care făceau parte din convoi în momentul trecerii prin zona comunităţii Frade, a comunicat poliţia federală braziliană.

„Din păcate, atacurile infractorilor au devenit frecvente în această zonă ... O regiune atât de frumoasă, cu mare căutare turistică, a devenit un loc periculos", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei federale, José Hélio Macedo, citat de ziarul O Globo.

Uraniul era transportat în containere blindate şi nu prezenta niciun risc, având acelaşi nivel de radioactivitate ca atunci când se găseşte în natură, a transmis agenţia nucleară a Braziliei, Eletronuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici