INUNDAŢII ÎN BULGARIA: Aproximativ 1.200 de turişti, evacuaţi din staţiunea Albena - GALERIE FOTO

Aproximativ 1.200 de turişti din staţiunea bulgărească Albena, la Marea Neagră, au fost evacuaţi din hoteluri aflate în apropiere de Balata, din cauza riscului unor inundaţii prin revărsarea râului Batovska, relatează site-ul Novinite.com.

3505 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII ÎN BULGARIA: Aproximativ 1.200 de turişti, evacuaţi din staţiunea Albena - GALERIE FOTO

INUNDAŢII ÎN BULGARIA: Aproximativ 1.200 de turişti, evacuaţi din staţiunea Albena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Niciuna dintre persoanele cazate la hoteluri nu a fost rănită, potrivit site-ului Vesti.bg, relatează site-ul Novinite.com.

GALERIE FOTO

Pe de altă parte, un bărbat a fost salvat vineri, în staţiunea Albena, în urma unei intervenţii cu două elicoptere de tip Puma aparţinând forţelor aeriene bulgare, care l-au descoperit, în timp ce zburau la joasă altitudine, pe capota unei dube, în mijlocul apei al cărei nivel creştea.

Cele două elicoptere au reuşit să evacueze în total 94 de persoane din regiunile localităţilor Varna şi Balcik. Printre persoanele salvate s-au aflat şi numeroşi turişti străini.

Piloţii elicopterelor de tip Puma au declarat, citaţi de postul Nova TV, că aproximativ o treime dintre localităţile situate între Varna şi Albena se află sub apă. Numeroase case şi hoteluri au fost "distruse" în aceste inundaţii.

Elicopterele efectuaseră opt evacuări de persoane din zone inundate.

Bilanţul victimelor inundaţiilor de la Varna a ajuns la 11 morţi

Bilanţul victimelor inundaţiilor din portul Varna a ajuns la 11 morţi, după ce o nouă victimă a fost găsită în naptea de vineri spre sâmbătă într-un canal de sub un pod în cartierul Asparuhov, relatează site-ul Novinite.com.

Această ultimă victimă este o femeie care urmează să fie identificată, potrivit postului Nova TV.

 

Ploi torenţiale s-au înregistrat joi în nord-vestul Bulgariei.

În afară de cele 11 victime de la Varna, alte trei persoane au murit la Dobrici, bilanţul total al acestor inundaţii fără precedent fiind de 14 morţi.

Starea de urgenţă a fost anulată în localităţile afectate de inundaţii din regiunea Veliko Tărnovo

Starea de urgenţă instituită în toate localităţile afectate de inundaţii în regiunea Veliko Tărnovo a fost anulată, a anunţat guvernatorul regional Gheorghi Racev, citat de presa bulgară.

Activităţile de pompare a apei afară din clădiri şi de curăţare a drumurilor şi podurilor - în urma inundaţiilor - continua, potrivit BTA.

Starea de urgenţă a fost declarată în oraşul Veliko Tărnovo, după ce râul Iantra s-a revărsat şi a inundat, joi şi vineri, case, sedii ale unor societăţi, drumuri şi clădiri publice din zonă.

Oraşele Kilifarevo şi Drianovo, dar şi satul Ţerova Koria au fost şi ele inundate parţial în urma revărsării râului Iantra şi afluenţilor acestuia.

Peste 300 de case se află în continuare sub ape, iar un număr de alunecări de teren au fost activate în zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici