INUNDAŢIILE din Europa: Cât vor avea de plătit companiile de asigurări pentru dezastrele din iunie

Inundaţiile care au afectat statele din centrul Europei în iunie vor costa companiile de asigurări 3,5-4,5 miliarde de dolari, jumătate din cât s-a estimat iniţial, dar peste despăgubirile plătite la precedentele inundaţii de amploare, înregistrate în 2002, a estimat grupul de reasigurare Swiss Re.

139 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE din Europa: Cât vor avea de plătit companiile de asigurări pentru dezastrele din iunie

INUNDAŢIILE din Europa: Cât vor avea de plătit companiile de asigurări pentru dezastrele din iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, compania AIR Worldwide a estimat costuri de până la opt miliarde de dolari doar în Germania.

Agenţia de rating Fitch a calculat pierderile pentru asigurători doar pe piaţa germană la trei miliarde de euro (3,85 miliarde de dolari), iar brokerul de asigurări Willis a estimat daune totale de patru miliarde de euro (5,1 miliarde de dolari) pentru toată Europa, potrivit cotidianului New York Times.

Inundaţiile din iunie au cauzat pagube mari în Germania, dar au afectat puternic şi regiuni din Austria, Ungaria, Polonia şi Slovacia.

Companiile de reasigurare, precum Munich Re şi Swiss Re, îşi ajută clienţii companii de asigurări să acopere daune mari, precum cele cauzate de uragane, cutremure şi alte dezastre, în schimbul unei cote din prima de asigurare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici