Iranul condamnă la moarte două femei pentru "corupţie pe pământ"

Două femei au fost condamnate la moarte în Iran sub acuzaţia de "corupţie pe pământ" şi trafic de persoane în ultimele zile, a anunţat luni agenţia oficială de presă iraniană IRNA.

1688 afișări
Imaginea articolului Iranul condamnă la moarte două femei pentru "corupţie pe pământ"

Avocaţii şi grupurile de apărare a drepturilor omului au accesat reţelele de socializare pentru a distribui fotografii ale celor două femei, spunând că sunt activiste pentru drepturile LGBT şi că sunt nevinovate, potrivit Reuters.

"Contrar ştirilor publicate online, cei condamnaţi au înşelat şi au traficat tinere femei şi fete în afara ţării, promiţându-le oportunităţi educaţionale şi de muncă, ceea ce a dus la sinuciderea mai multor victime", a precizat IRNA.

"Corupţia pe pământ" este un termen pe care autorităţile iraniene îl folosesc pentru a se referi la o gamă largă de infracţiuni, inclusiv la cele legate de morala islamică.

În martie, liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a descris homosexualitatea ca făcând parte dintr-o "deprivare morală" răspândită în civilizaţia occidentală. 

Grupurile occidentale pentru drepturile omului au criticat adesea Iranul pentru modul în care tratează problemele LGBT. Conform sistemului juridic iranian, actele homosexuale pot fi pedepsite cu pedeapsa cu moartea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici