Iranul devine partener strategic pentru Rusia. Ce au discutat preşedinţii Putin şi Raisi

  • Războiul din Ucraina a permis naşterea unei cooperări economice fructoase dintre Rusia şi Iran
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat telefonic cu omologul său iranian despre noi modalităţi de intensificare a cooperării
  • Apropierea dintre Teheran şi Moscova s-a produs pe fondul sancţiunilor economice drastice impuse celor două ţări de Statele Unite
917 afișări
Imaginea articolului Iranul devine partener strategic pentru Rusia. Ce au discutat preşedinţii Putin şi Raisi

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său iranian, Ebrahim Raisi au discutat telefonic despre noi modalităţi prin care să intensifice cooperarea politică şi economică dintre ţările lor.

„Au abordat unele probleme bilaterale presante, cu accent pe modul de consolidare a cooperării în domeniile politic, comercial şi economic, inclusiv în domeniul transporturilor şi logisticii”, a precizat Moscova printr-un comunicat.

Putin a subliniat că locaţia geografică specială a Iranului şi eficacitatea sa logistică au un impact determinant asupra reducerii timpului şi a costurilor transportului de mărfuri.

„Această rută de tranzit va deveni o rută atractivă pentru economie şi comerţ în lume”, a declarat preşedintele rus.

La începutul acestei luni, Iranul a recunoscut pentru prima dată că a furnizat Rusiei drone, însă, acestea făceau parte dintr-un pachet trimis înainte de declanşarea războiului.

„Unele ţări occidentale au acuzat Iranul că a sprijinit războiul din Ucraina prin furnizarea de drone şi rachete Rusiei. Partea referitoare la rachete este complet greşită. Partea despre drone este corectă, am furnizat Rusiei un număr limitat de drone în lunile premergătoare începerii războiului” a declarat ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian.

Dronele sunt mai greu de doborât de sistemele de apărare anti-aeriană din cauza dimensiunilor lor reduse. Aparatele iraniene şi-au dovedit eficienţa în a provoca daune semnificative centralelor electrice şi altor infrastructuri civile critice din Ucraina înainte de începerea sezonului rece de iarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici