Islamist de origine cecenă, condamnat la închisoare în Franţa pentru activităţi teroriste

Un islamist francez de origine cecenă a fost condamnat, sâmbătă, la zece ani de închisoare de o instanţă judiaciară din Paris, informează cotidianul Le Figaro.

127 afișări
Imaginea articolului Islamist de origine cecenă, condamnat la închisoare în Franţa pentru activităţi teroriste

Islamist de origine cecenă, condamnat la închisoare în Franţa pentru activităţi teroriste

Supranumit "lunetistul Daesh", individul de origine cecenă care este cetăţean francez din anul 2008 a fost găsit vinovat de apartenenţă la un grup islamist din Siria în perioada 2013-2014.

Khassanbek Tourchaev a recunoscut că s-a deplasat în Siria timp de trei luni în perioada 2013-2014, dar susţine că nu a participat la confruntări militare.

Autorităţile franceze cred că individul este membru al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Taguri:
franţa,
terorism,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici