Israelul reia transferurile impozitelor colectate în numele Autorităţii Palestiniene

Guvernul Israelului a decis reluarea transferurilor fondurilor colectate în numele Autorităţii Palestiniene, care erau reţinute ca modalitate de sancţionare, informează site-ul israelian Ynetnews.

214 afișări
Imaginea articolului Israelul reia transferurile impozitelor colectate în numele Autorităţii Palestiniene

Israelul reia transferurile impozitelor colectate în numele Autorităţii Palestiniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a anunţat că decizia în sensul deblocării fondurilor a fost luată la recomandarea şefilor serviciilor de securitate israeliene, din raţiuni umanitare.

"Impozitele care fuseseră reţinute până în februarie vor fi transferate" Autorităţii Palestiniene, a comunicat Biroul primului-ministru israelian.

"Impozitele acumulate în luna februarie vor fi transferate după deducerea plăţilor pentru serviciile de electricitate, apă şi spitalizare oferite populaţiei palestiniene", precizează Guvernul israelian.

Armata israeliană avertizase că politica reţinerii impozitelor de către Israel alimenta violenţa.

Guvernul Benjamin Netanyahu blocase transferurile fondurilor în ianuarie, ca protest faţă de aderarea Autorităţii Palestiniene la Curtea Penală Internaţională (CPI).

Israelul colectează impozitele palestinienilor din teritoriile aflate sub control israelian în virtutea Protocolului pentru relaţii economice, semnat în 1994 cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici