Italia, deranjată de întâlnirea organizată de Macron, Scholz şi Zelenski / Parisul evocă un "rol special"

Giorgia Meloni, premierul Italiei, a catalogat drept "inoportună" întâlnirea organizată de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cancelarul german, Olaf Scholz, dar liderul de la Paris a evocat "un rol special" în conflictul din Ucraina.

1228 afișări
Imaginea articolului Italia, deranjată de întâlnirea organizată de Macron, Scholz şi Zelenski / Parisul evocă un "rol special"

Emmanuel Macron s-a întâlnit miercuri seară, la Palatul Élysée, cu Volodimir Zelenski şi Olaf Scholz. Iniţiativa a deranjat-o pe Giorgia Meloni, premierul Italiei.

"Ca să fiu sinceră, mi s-a părut inoportună invitaţia adresată lui Zelenski ieri, deoarece cred că forţa noastră în această problemă constă în unitate; eu înţeleg presiunile de politică internă, privilegierea opiniilor publice interne, dar sunt momente în care privilegierea opiniei publice interne riscă să fie incompatibilă cu situaţia, iar acest caz a fost exact aşa", a declarat Giorgia Meloni, potrivit postului SkyTG24.

Giorgia Meloni a reafirmat susţinerea "totală" a Italiei pentru Ucraina, dar a cerut menţinerea unei situaţii de "echilibru" al forţelor militare. "Cred că cel mai bun mod de a construi o opţiune de dialog şi de pace este menţinerea forţelor de pe câmpul de luptă în echilibru. Susţinerea oferită Ucrainei este cea mai bună modalitate de a ajunge la posibile negocieri", a argumentat Giorgia Meloni.

În replică, preşedintele Emmanuel Macron a afirmat că Franţa şi Germania au un "rol special". "Franţa şi Germania au un rol special în această chestiune. Au avut de opt ani un rol special în situaţia din Ucraina, am condus împreună acest proces", a susţinut Macron, referindu-se la fostele negocieri în formatul Normandia pentru soluţionarea conflictului militar din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici