Izolare completă pentru Moscova? Şi Elveţia cu istorie de neutralitate va adopta "foarte probabil" sancţiuni

Preşedintele elveţian Ignazio Cassis a declarat duminică că este "foarte probabil" ca Elveţia. ţara cu o vastă istorie de neutralitate, să urmeze luni Uniunea Europeană în sancţionarea Rusiei şi îngheţarea activelor ruseşti din ţara alpină, relatează Reuters.

5236 afișări
Imaginea articolului Izolare completă pentru Moscova? Şi Elveţia cu istorie de neutralitate va adopta "foarte probabil" sancţiuni

Izolare compeletă pentru Moscova? Şi Elveţia cu istorie de neutralitate va adopta "foarte probabil" sancţiuni

Cassis, intervievat la televiziunea publică elveţiană, a declarat că cei şapte membri ai Consiliului Federal se vor reuni luni şi vor analiza recomandările făcute de departamentele de finanţe şi economie.

Întrebat dacă Elveţia - un centru financiar important şi un centru de tranzacţionare a mărfurilor - va urma UE în ceea ce priveşte îngheţarea activelor ruseşti, el a spus: "Este foarte probabil ca guvernul să decidă mâine să facă acest lucru, dar nu pot anticipa decizii care nu au fost luate încă."

Elveţia a jonglat între a-şi arăta solidaritatea cu Occidentul şi a-şi menţine neutralitatea tradiţională care, potrivit guvernului, ar putea face din ea un potenţial mediator. Dar se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a se poziţiona clar de partea Occidentului împotriva Moscovei şi pentru a adopta măsuri punitive. Până acum, guvernul a declarat doar că nu va permite ca Elveţia să fie folosită ca platformă pentru a eluda sancţiunile UE.

În cadrul celui mai mare marş pentru pace din ultimele decenii, aproximativ 20.000 de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Berna pentru a susţine Ucraina, unii huiduind guvernul pentru politica sa prudentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici