Jean-Claude Juncker a anunţat un ajutor european suplimentar de 1,8 miliarde de euro pentru Ucraina

Comisia Europeană (CE) a propus deblocarea a 1,8 miliarde de euro ajutor suplimentar pentru Ucraina, a anunţat joi, la Riga, preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.

268 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker a anunţat un ajutor european suplimentar de 1,8 miliarde de euro pentru Ucraina

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comisia Europeană tocmai a decis să prelungească ajutorul său financiar" pentru Ucraina cu "suma suplimentară de 1,8 miliarde de euro", a declarat Juncker în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că "solidaritatea cu Ucraina nu reprezintă doar cuvinte goale".

"Ucraina nu este singură. Europa este unită alături de Ucraina şi susţine programul de reforme al noului Guvern" de la Kiev, a continuat el într-un comunicat publicat în capitala Letoniei, ţară care a preluat la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a UE.

Această propunere pentru un nou ajutor macrofinanciar sub formă de împrumuturi are nevoie de aprobarea statelor membre UE şi a Parlamentului European. Acest ajutor va necesita asumarea unor obligaţii, şi anume continuarea programului propus de Fondul Monetar Internaţional şi punerea în aplicare a reformelor care vor fi negociate între CE şi Kiev.

Noul efort financiar european este destinat "să ajute Ucraina pe plan economic şi financiar în faţa provocărilor grave cu care se confruntă ţara", a subliniat CE.

Până în prezent, Uniunea Europeană a alocat 1,36 miliarde de euro Ucrainei prin intermediul unor programe de ajutor macroeconomic. O ultimă tranşă de 500 de milioane de euro a fost vărsată la 2 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici