BREAKING NEWS  Joe Biden reafirmă angajamentul Americii faţă de NATO după atacul rus asupra Poloniei

Preşedintele american a purtat o convorbire telefonică cu omologul său polonez, relatează Reuters.

1622 afișări
Imaginea articolului Joe Biden reafirmă angajamentul Americii faţă de NATO după atacul rus asupra Poloniei

Joe Biden în pijamale, sursa Foto - Twitter

UPDATE 07:00 - Joe Biden a fost trezit de personalul său peste noapte şi s-a pozat în tricou de pijama în timp ce vorbea cu preşedintele Poloniei. Alături de el era şi secretarul de Stat, Anthony Blinken care era îmbrăcat în tricou şi blugi 

 

 

 

UPDATE 01:00 - Biden şi-a exprimat condoleanţele Poloniei şi îşi reafirmă angajamentul faţă de membrii NATO 

Preşedintele Joseph R. Biden, Jr. a vorbit cu preşedintele Polonez Andrzej Duda şi şi-a exprimat profunde condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti în Polonia de Est la începutul acestei serii.

Preşedintele Duda a descris evaluarea continuă a exploziei care a avut loc în partea de est a ţării, lângă graniţa cu Ucraina.

Preşedintele Biden a oferit sprijinul deplin al SUA şi asistenţă pentru ancheta Poloniei şi a reafirmat angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de NATO. Cei doi lideri au spus că ei şi echipele lor ar trebui să rămână în strânsă legătură pentru a determina următorii paşi adecvaţi pe măsură ce investigaţia continuă.

Preşedintele cere Congresului modificari ale cadrelor juridice pentru utilizarea forţei militare ale SUA si operaţiuni conexe de securitate naţională .  

UPDATE 00:50 Guvernul american subliniază că aşteaptă declaraţiile Poloniei cu privire la incidentul de la Przewodów 

Purtătorii de cuvânt al Pentagonului şi al Departamentului de Stat al SUA au repetat în întâlnirile cu jurnaliştii că nu vor specula şi nu vor escalada situaţia conflictului ruso-ucrainean până nu vor exista informaţii de încredere din Polonia.  

 

Ştirea iniţială 

Biden se află într-o convorbire telefonică cu preşedintele polonez Duda. 

 

 

 

Potrivit AP News, pe 15 noiembrie, preşedintele Joe Biden a cerut Congresului american să ofere Ucrainei un ajutor de urgenţă în valoare de  peste 37 de miliarde de dolari.

Solicitarea unei sume atât de mari de bani pentru Ucraina vine în momentul în care Partidul Republican este gata să preia controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor intermediare.

Liderul republican al Camerei, Kevin McCarthy , care urmează să devină Purtătorul de cuvânt al Congresului, a avertizat că republicanii nu vor  sprijini scrierea unui „cec în alb” pentru Ucraina. 

Între timp, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris plănuieşte să viziteze insulele Filipine în contextul disputei din Marea Chinei de Sud, transmite Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici