Kate Winslet, Matt Damon şi Laurence Fishburne, care au jucat în filmul Contagion, dau sfaturi pentru a preveni răspândirea COVID-19

Vedetele filmului Contagion, Kate Winslet, Matt Damon şi Laurence Fishburne, au filmat o serie de anunţuri de interes public prin care au cerut oamenilor să se spele pe mâini şi să practice distanţarea socială, omformează Sky News.

1719 afișări
Imaginea articolului  Kate Winslet, Matt Damon şi Laurence Fishburne, care au jucat în filmul Contagion, dau sfaturi pentru a preveni răspândirea COVID-19

Kate Winslet, Matt Damon şi Laurence Fishburne, care au jucat în filmul Contagion, dau sfaturi pentru a preveni răspândirea COVID-19

Aceştia se numără printre actorii care participă la o reuniune virtuală, filmându-se pe ei înşişi împărtăşind informaţii bazate pe dovezi despre COVID-19.

Colaborând cu oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Mailman din caadrul Universităţii Columbia, aceştia speră să elimine dezinformarea şi ştirile false din jurul pandemiei.

Actorii au petrecut timp cu unii dintre cei mai importanţi oficiali de sănătate publică din lume, în timp ce se pregăteau pentru rolurile lor în thrillerul din 2011.

Damon, care a jucat un persoanj imun la virus, spune în filmuleţ că nu se aşteaptă să aibă acelaşi noroc cu coronavirusul.

El le spune fanilor: "Acesta a fost un film. Aceasta este viaţa reală. Nu am de ce să cred că sunt imun la COVID-19 şi nici tu, oricât de tânăr ai fi."

Winslet, care a jucat rolul unui epidemiolog care încerca să oprească răspândirea virusului, spune că sfaturile pe care le-a primit de la experţi în timpul filmărilor au fost „spălaţi-vă mâinile ca şi cum viaţa voastră depinde de asta”, adăugând „dearece chiar acum, s-ar putea întâmpla".

Vedeta britanică îşi încheie clipul spunând: „În momentul de faţă, sănătatea societăţii noastre se află literal în mâinile tale”.

Fishburne, care a jucat rolul unui medic la un centru pentru controlul bolilor, avertizează că majoritatea oamenilor vor cunoaşte pe cineva afectat de virus foarte curând.

El spune: „Oficialii noştri de sănătate publică ne spun că virusul ar putea afecta aproximativ jumătate dintre noi în lunile următoare”.

Filmul regizat de Steven Soderbergh în 2011 urmăreşte o infecţie mortală care se răspândeşte rapid în întreaga lume, provocând o scindare în societate.

Filmul a înregistrat o creştere uriaşă a descărcărilor în urma pandemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici