Kazahstanul încearcă să atragă companiile occidentale care au părăsit Rusia. Reacţia Kremlinului

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că eforturile Kazahstanului de a atrage întreprinderile afectate de sancţiuni care au părăsit piaţa rusă sunt "absolut normale".

25453 afișări
Imaginea articolului Kazahstanul încearcă să atragă companiile occidentale care au părăsit Rusia. Reacţia Kremlinului

Anterior, preşedintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a declarat că ţara sa trebuie să depună eforturi pentru a găzdui sutele de afaceri internaţionale care au părăsit Rusia din cauza sancţiunilor impuse după ce Moscova şi-a trimis armata în Ucraina, potrivit Reuters.

"Este absolut normal atunci când orice ţară din lume încearcă să creeze condiţii confortabile pentru investitorii străini", a declarat Peskov reporterilor.

"Un alt lucru care este clar este că, sub o presiune fără precedent din exterior, multe companii sunt forţate să ia astfel de decizii", a adăugat el, referindu-se la sutele de companii străine care au părăsit Rusia sau şi-au întrerupt operaţiunile din februarie.

"Din păcate, aceasta este realitatea în care trăim şi lucrăm", a spus el.

Rusia a atacat sancţiunile impuse Moscovei ca parte a unui "război economic" purtat de Occident. Zeci de companii internaţionale, inclusiv companii precum Renault, McDonald's şi BP, au ieşit de pe piaţa rusă în ultimele luni, anulând pierderi semnificative din investiţiile lor, în timp ce s-au grăbit să îşi suspende afacerile în ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici