MONITORUL APĂRĂRII | Kremlinul contrazice Washingtonul: Drona americană doborâtă intrase în spaţiul aerian al Iranului

Drona americană doborâtă de armata iraniană se afla în spaţiul aerian al Iranului, afirmă Nikolai Patruşev, seceretarul Consiliului prezidenţial de Securitate Naţională din Rusia.

3041 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Kremlinul contrazice Washingtonul: Drona americană doborâtă intrase în spaţiul aerian al Iranului

Kremlin contrazice : Drona americană doborâtă intrase în spaţiul aerian al Iranului

"Dispun de informaţii de la Ministerul rus al Apărării conform cărora drona se afla în spaţiul aerian iranian. Nu am observat probe contrare acestei ipoteze", a declarat Nicolai Patruşev, citat de agenţiile de presă ruse şi de site-ul LaPresse.ca.

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Ulterior, Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că a evitat atacarea celui de-a doua aeronave.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

În urma incidentului, Administraţia de la Washington a anunţat luni noi sancţiuni împotriva Iranului.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
rusia,
iran,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici