Kremlinul refuză să comenteze despre presupusele discuţii dintre oficiali ruşi şi americani cu privire la războiul din Ucraina

Administraţia Vladimir Putin a refuzat să comenteze, luni, un raport al Wall Street Journal potrivit căruia Washingtonul ar fi purtat discuţii nedivulgate cu înalţi oficiali ruşi despre evitarea unei noi escaladări a războiului din Ucraina.

1340 afișări
Imaginea articolului Kremlinul refuză să comenteze despre presupusele discuţii dintre oficiali ruşi şi americani cu privire la războiul din Ucraina

Potrivit raportului, consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a purtat discuţii cu consilieri ai preşedintelui Vladimir Putin în speranţa de a reduce riscul ca războiul din Ucraina să se extindă sau să degenereze într-un conflict nuclear, relatează Reuters.

"Nu avem nimic de spus despre această publicaţie", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Repet încă o dată că există unele rapoarte veridice, dar în cea mai mare parte sunt rapoarte care sunt pure speculaţii", a spus el, îndrumând oamenii să contacteze Casa Albă sau chiar ziarul.

El a adăugat că, deşi Rusia rămâne "deschisă" la discuţii, nu poate negocia cu Kievul din cauza refuzului acestuia din urmă de a purta discuţii cu Rusia.

Puţine contacte la nivel înalt între oficiali americani şi ruşi au fost făcute publice în ultimele luni, deoarece Washingtonul a insistat ca orice discuţii privind încetarea războiului din Ucraina să aibă loc între Moscova şi Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici