"Lanţul transmiterii a fost rupt". Una dintre ţările cu cea mai mare eficienţă în lupta cu pandemia anunţă redeschiderea. Cum arată bilanţul

  • Noua Zeelandă a înregistrat 1.440 cazuri de pacienţi pozitivi cu COVID-19 şi 12 decese
  • Guvernul neozeelandez a fost laudat pentru modul în care a gestionat pandemia
  • "Lanţul transmiterii a fost rupt", a afirmat premierul ţării, Jacinda Ardern
9689 afișări
Imaginea articolului "Lanţul transmiterii a fost rupt". Una dintre ţările cu cea mai mare eficienţă în lupta cu pandemia anunţă redeschiderea. Cum arată bilanţul

"Lanţul transmiterii a fost rupt". Una dintre ţările cu cea mai mare eficienţă în lupta cu pandemia anunţă redeschiderea. Cum arată bilanţul

Noua Zeelandă, ţară cu 1.440 cazuri de coronavirus la o populaţie de 5 milioane oameni, se pregăteşte pentru ridicarea carantinei şi redeschiderea economiei. Guvernul de neozeelandez a fost laudat de presa străină pentru modul în care a reuşit să gestioneze pandemia şi să controleze răspândirea virusului care provoacă COVID-19. Jacinda Ardern, premierul ţării, a anunţat că nivelul patru de alertă va fi menţinut pentru încă o săptămână.
 
Potrivit premierului Jacinda Ardern, autorităţile neozeelandeze din sistemul de sănătate au reuşit să "rupă lanţul transmiterii", adică să oprească răspândirea comunitară şi să izoleze cazurile noi.
 
Rata de transmitere a bolii în Noua Zeelandă a ajuns la 0.48, adică un bolnav a infectat mai puţin de o persoană.
 
"Vom menţine alerta nivel 4 încă o săptămînă, apoi nivelul 3 pentru două săptămâni. Treptat, vom trece prin etapele nivel 2 şi 1, până la ridicarea completă a restricţiilor", a spus Jacinda Ardern.
 
Noua Zeelandă are aproximativ 5 milioane de locuitori şi se află în proximitatea focarelor epidemice din Asia, dar a reacţionat rapid şi a închis graniţele pentru cetăţenii străini.
 
Alte ţări care urmează să facă pasi către redeschidere sunt Norvegia, Polonia şi Franţa.
 
România ar putea începe relaxarea din data de 15 mai, a spus Alexandru Rafila, în timp ce ministrul Nelu Tătaru a afirmat că "este nevoie de răbdare pentru încă 10 zile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici