Libanul este aproape de "punctul de ruptură" în ceea ce priveşte criza refugiaţilor sirieni-premier

Libanul este aproape de "punctul de ruptură" în ceea ce priveşte criza refugiaţilor sirieni, iar riscurile de violenţe dintre comunităţi sunt acum reale, a declarat premierul libanez, Saad al Hariri, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

660 afișări
Imaginea articolului Libanul este aproape de "punctul de ruptură" în ceea ce priveşte criza refugiaţilor sirieni-premier

Libanul este aproape de "punctul de ruptură" în ceea ce priveşte criza refugiaţilor sirieni-premier (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Pe teritoriul Libanului se află 1,5 milioane de sirieni care au fugit de războiul civil din ţara lor, potrivit datelor furnizate de ONU. Acest lucru înseamnă că în Liban, o persoană din patru este refugiată.

"Astăzi, dacă mergeţi să vedeţi comunităţile-gazdă, veţi vedea că sunt tensiuni puternice între libanezi şi sirieni. Este un fapt", a declarat Saad al Hariri .

"Mă tem de probleme", a adăugat el. Acesta a mai precizat că va merge la Bruxelles pentru a se asigura că comunitatea internaţională înţelege că Libanul este aproape de "punctul de ruptură".

Impactul crizei refugiaţilor asupra economiei Libanului nu trebuie neglijat, a adăugat oficialul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici