Lider al partidului Fidesz: Parlamentul European continuă presiunea asupra Ungariei | Comisia LIBE discută joi situaţia drepturilor fundamentale din Ungaria

Parlamentul European "continuă presiunea fără precedent" asupra Ungariei, declanşată de poziţia guvernului de la Budapesta privind migraţia, a declarat miercuri Gergely Gulyas, liderul parlamentarilor formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, relatează agenţia MTI.

312 afișări
Imaginea articolului Lider al partidului Fidesz: Parlamentul European continuă presiunea asupra Ungariei | Comisia LIBE discută joi situaţia drepturilor fundamentale din Ungaria

Lider al partidului Fidesz: Parlamentul European continuă presiunea asupra Ungariei | Comisia LIBE discută joi situaţia drepturilor fundamentale din Ungaria

Joi, europarlamentarii din cadrul Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) vor analiza situaţia din Ungaria, pentru a stabili dacă ţara este expusă riscului de încălcare a valorilor Uniunii Europene.

Eurodeputatul Judith Sargentini va prezenta un raport privind democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale din Ungaria. În mai 2017, Comisia LIBE a primit sarcina de a studia situaţia din Ungaria, în vederea activării Articolului 7 din Tratatul UE.

TITLURILE ZILEI

În rezoluţia plenară din mai 2017, eurodeputaţii au susţinut că situaţia din Ungaria justifică declanşarea procedurii, care s-ar putea încheia cu recomandarea unor sancţiuni pentru Ungaria, inclusiv pierderea dreptului de vot în cadrul Consiliului UE.

"Chestionarea suveranităţii unei ţări după un rezultat clar al alegerilor este intolerabilă şi inacceptabilă. Ei pun la îndoială dreptul nostru de a lua decizii privind migraţia şi caută să se răzbune pe alegătorii maghiari întrucât au asigurat o susţinere foarte mare pentru partidele de guvernământ", a spus Gulyas.

Douglas Wake, şeful misiunii de observare a alegerilor din partea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a anunţat că procesul electoral din Ungaria şi resursele excesive ale partidelor de guvernământ au subminat capacitatea opoziţiei de a concura într-un mod echitabil la scrutin.

Totodată, "intimidarea şi retorica xenofobă, favorizarea din partea mass-media şi finanţarea opacă a campaniei electorale" din partea alianţei Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) au împiedicat dezbaterile politice reale.

Misiunea OSCE în Ungaria a avertizat în privinţa "suprapunerii omniprezente între informaţiile prezentate de guvern şi campaniile publicitare ale coaliţiei de guvernământ, care, alături de alte abuzuri privind resursele administrative, a şters liniile de delimitare dintre stat şi partid, aspect care este în contradicţie cu angajamentele asumate în cadrul OSCE".

Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria de duminică şi va avea 134 dintre cele 199 de locuri în Parlament, potrivit datelor Biroului Electoral Naţional.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici