VIDEO Parada militară de Ziua Naţională a Franţei. Mii de militari au participat la defilare/ Macron, Merkel şi Juncker, prezenţi la eveniment

Mii de militari participă la defilarea organizată duminică în centrul Parisului cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la eveniment fiind prezenţi Emmanuel Macron, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker şi vicepremierul britanic David Lidington, informează Le Figaro.

1665 afișări
Imaginea articolului VIDEO Parada militară de Ziua Naţională a Franţei. Mii de militari au participat la defilare/ Macron, Merkel şi Juncker, prezenţi la eveniment

LIVE Parada militară de Ziua Naţională a Franţei. Mii de militari participă la defilare/ Macron, Juncker şi Merkel, prezenţi la eveniment

Preşedintele francez Emmanuel Macron va organiza un prânz la Palatul Elysee, cu ocazia Zilei Naţionale, la care vor participa mai mulţi lideri europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi vicepremierul britanic David Lidington.

Urmăriţi IMAGINI de la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

Incident la parada militară de Ziua Franţei. Emmanuel Macron a fost fluierat şi huiduit, pe Champs-Élysées | VIDEO

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost fluierat şi aplaudat la începutul paradei organizate la Paris cu ocazia ocazia Zilei Naţionale a Franţei, potrivit postului Franceinfo.


Peste 4.000 de militari vor participa la parada care va avea loc duminică la Paris sub semnul cooperării militare europene. Cele zece state membre ale Iniţiativei Europene de Intervenţie, create în 2018 la iniţiativa lui Emmanuel Macron, vor deschide marşul de pe Champs-Élysées.

De asemenea, la parada care începe la ora locală 10:00, iau parte 169 de vehicule, 67 de avioane şi 40 de elicoptere (17 din mai multe ţări europene), precum şi 237 de cai.

În acest an, 15 000 de focuri de artificii vor aprinde cerul Franţei. Vor fi mobilizate măsuri importante de securitate.

Focurile de artificii, lansate la sfârşitul serii, marchează punctul culminant al unei zile de festivităţi.

Ziua de 14 iulie este adesea sinonimă cu uralele mulţimii, balul pompierilor şi focurile de artificii. Comemorând căderea Bastiliei, sărbătoarea Federaţiei, sărbătoarea naţională este o oportunitate pentru stat să organizeze o adunare a cetăţenilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici