Liz Truss intenţionează să majoreze pensiile, în contextul în care rata inflaţiei a atins 10,1%

Premierul britanic, Liz Truss, a dat asigurări miercuri, în Camera Comunelor, că menţine angajamentul majorării pensiilor, în contextul în care rata inflaţiei a atins în septembrie nivelul de 10,1% în Marea Britanie.

163 afișări
Imaginea articolului Liz Truss intenţionează să majoreze pensiile, în contextul în care rata inflaţiei a atins 10,1%

"Noi am fost foarte clari în manifestul politic că vom menţine corelaţia triplă şi menţin în totalitate acest angajament, la fel şi ministrul Finanţelor", a declarat Liz Truss în Camera Comunelor, conform postului de televiziune Sky News.

Principiul "triplei coleraţii" este în vigoare din 2010 în Marea Britanie şi prevede ajustarea pensiillor de stat în funcţie de rata inflaţiei, un coeficient de 2,5% sau majorarea salariului mediu. Principiul a fost suspendat pe durata crizei pandemiei, în contextul acordării altor tipuri de asistenţă, iar acum Guvernul de la Londra lăsase loc speculaţiilor privind reintroducerea sistemului, în contextul controverselor privind planul economic.

Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 10,1% în septembrie, cel mai mare nivel din ultimele patru decenii, potrivit datelor anunţate miercuri de Oficiul Naţional britanic pentru Statistici, conform cotidianului Financial Times.

Preţurile produselor de larg consum au crescut cu 0,5% în comparaţie cu luna august.

Premierul Liz Truss şi-a prezentat scuze, miercuri, pentru renunţarea la secţiuni ample ale controversatului plan de reducere a taxelor, subliniind că acum este normal să continue acţiunile pentru atingerea obiectivelor de relansare economică. "Am fost foarte clară că îmi pare rău şi că am făcut greşeli. Dar lucrul corect de făcut în aceste circumstanţe este să fac modificări, pe care le-am făcut, şi să acţionez în continuare pentru a furniza rezultate poporului britanic", a declarat Liz Truss în Camera Comunelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici