LUPTE DE STRADĂ la Paris: Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii ieşiţi în stradă din cauza scumpirii carburanţilor | FOTO, VIDEO

Poliţiştii francezi au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în Paris pentru a dispersa protestatarii care îşi manifestă dezacordul faţă de scumpirea carburanţilor, în a doua săptămână de manifestaţii, relatează Le Figaro.

3822 afișări
Imaginea articolului LUPTE DE STRADĂ la Paris: Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii ieşiţi în stradă din cauza scumpirii carburanţilor | FOTO, VIDEO

LIVE | LUPTE DE STADĂ la Paris: Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii ieşiţi în stradă din cauza scumpirii carburanţilor | FOTO, VIDEO

Altercaţiile dintre forţele de ordine şi cetăţeni au avut loc în zona Champs Elysees, după ce protestatarii au încercat să treacă de un cordon al poliţiei care păzeşte intrarea în Palatul Elysee.

Cel puţin o persoană a fost arestată, au anunţat surse din cadrul poliţiei. Protestatarii au pancarte cu mesajele „Demisia lui Macron” şi „Franţa este nervoasă”.

Manifestaţiile au început sâmbăta trecută, când peste 280.000 de persoane au luat parte la proteste în peste 2.000 de locaţii din ţară.

La protestul de sâmbătă participă mii de persoane. Peste 3.000 de poliţiti au fost trimişi la Paris pentru a supraveghea manifestaţia.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici