Macron a vorbit cu Viktor Orban, în efortul de a-l convinge să accepte noi sancţiuni contra Rusiei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat marţi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul eforturilor de a ajunge cât mai rapid la un acord pentru oprirea de către Uniunea Europeană a importurilor de petrol din Rusia.

2262 afișări
Imaginea articolului Macron a vorbit cu Viktor Orban, în efortul de a-l convinge să accepte noi sancţiuni contra Rusiei

"Cei doi lideri au vorbit despre chestiuni referitoare la securitatea energetică", a declarat Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, citat de agenţia MTI şi de cotidianul Le Monde.

"Discuţiile vizează obţinerea, prin solidaritate, a garanţiilor necesare referitoare la condiţiile de aprovizionare cu petrol a anumitor state membre. Continuă contactele la toate nivelurile cu obiectivul ajungerii cât mai rapid la un acord complet privind al şaselea set de sancţiuni" împotriva Rusiei, a comunicat, la rândul său, Palatul Elysée.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat luni după-amiază în Ungaria, în cadrul eforturilor pentru a-l convinge pe premierul Viktor Orban să susţină aplicarea de către Uniunea Europeană a unor noi sancţiuni în domeniul energiei împotriva Rusiei. După vizită, Ursula von der Leyen a anunţat că există "anumite progrese".

Guvernul Viktor Orban a anunţat săptămâna trecută că se opune "formei actuale" a proiectului Comisiei Europene privind oprirea etapizată a importurilor de petrol din Rusia, Ungaria argumentând că, deşi ar beneficia de o derogare, i-ar fi afectată grav securitatea energetică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici