Macron anunţă sprijin pentru a ajuta Republica Moldova să depăşească efectele războiului

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, miercuri după-amiază, măsuri pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă consecinţelor invaziei militare ruse în Ucraina.

384 afișări
Imaginea articolului Macron anunţă sprijin pentru a ajuta Republica Moldova să depăşească efectele războiului

"Trebuie să continuăm să oferim susţinerea noastră ţărilor care suferă efectele războiului, în primul rând Republicii Moldova. Franţa are această iniţiativă, prin coprezidarea Platformei de susţinere pentru Republica Moldova: un ajutor de 650 de milioane de euro, dintre care 126 de milioane din partea Franţei", a afirmat Emmanuel Macron prin Twitter, cu ocazia vizitei la Chişinău.

Preşedintele Franţei a exprimat susţinere pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. "În două decenii, Republica Moldova s-a angajat într-un imens efort de transformare şi modernizare, prin aspiraţii la pace, stat de drept şi democraţie: în fond, Republica Moldova este ancorată deja în familia europeană", a subliniat preşedintele Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici