MAE: Atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii Britanii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, din cauza furtunii Eunice, autorităţile britanice au emis coduri roşu şi portocaliu de furtună, pentru vineri 18 februarie.

10205 afișări
Imaginea articolului MAE: Atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii Britanii

MAE: Atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii Britanii

Codul roşu, generat de vânt puternic (aprox. 90 mile pe oră) este valabil pentru regiunile de coastă sud-vestice, fiind afectate zonele: Devon, Cornwall şi Somerset, iar codul portocaliu de vânt puternic (aprox. 70-80 mile pe oră) pentru regiunile din interiorul ţării, afectează Ţara Galilor, cea mai mare parte a Angliei, până în zona de nord a acesteia, inclusiv zona Manchester.

Mai multe informaţii se găsesc în portalul The Met Office (https://www.metoffice.gov.uk/about-us/press-office/news/weather-and-climate/2022/red-weather-warning-issued-for-storm-eunice).

Totodată, MAE recomandă consultarea permanentă a avertismentelor meteorologice şi a recomandărilor emise de autorităţile britanice, deoarece mai multe dintre serviciile locale, precum mersul trenurilor, accesul pe autostrăzi, sunt sau vor fi întrerupte. Autorităţile britanice semnalează şi pericol de inundaţii în partea vestică a insulei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici