Mai are relevanţă întâlnirea Macron-Putin? Kremlinul: Nu se poate vorbi despre o pauză a tensiunilor

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Perskov, a declarat că Rusia este conştientă deja de anumite idei ce au scopul de a reduce tensiunea, idei pe care Macron intenţionează să le împărtăşească cu Putin la întâlnirea de astăzi.

4224 afișări
Imaginea articolului Mai are relevanţă întâlnirea Macron-Putin? Kremlinul: Nu se poate vorbi despre o pauză a tensiunilor

Sursa foto: Hepta

Rusia nu se aşteaptă la niciun final decisiv din discuţiile de luni dintre preşedintele rus, Vladimir Putin şi omologul său francez, Emmanuel Macron. Criza din Ucraina urmează să domine discuţiile, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un briefing.

Moscova neagă o invazie a Ucrainei, dar caută garanţii de securitate, inclusiv un angajament al NATO că nu va admite niciodată aderarea statului condus de Zelensky în Alianţa Transatlantică. Occidentul a respins acest lucru în mod ferm, dar a spus că este dispus să discute despre alte probleme, cum ar fi controlul armelor.

„Situaţia este prea complexă pentru a ne aştepta la un final decisiv în cursul unei singure întâlniri”, a spus Peskov, citat de Reuters.

Acesta a mai declarat că nu este posibil să se vorbească despre o pauză a tensiunilor în timp ce guvernele occidentale continuă să vorbească despre un atac rusesc asupra Ucrainei.

El a spus că Moscova nu a auzit nimic nou în ultimele zile cu privire la garanţiile de securitate pe care le solicită, iar „interlocutorii noştri occidentali preferă să nu menţioneze acest subiect”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici