Marea Britanie şi China semnează acorduri de zeci de milioane de euro, inclusiv în domeniul nuclear

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a anunţat, miercuri seară, semnarea unei serii de contracte cu statul chinez în valoare de aproape 40 de miliarde de lire (50 de milioane de euro), cu ocazia vizitei la Londra a preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

599 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi China semnează acorduri de zeci de milioane de euro, inclusiv în domeniul nuclear

Marea Britanie şi China semnează acorduri de zeci de milioane de euro, inclusiv în domeniul nuclear (Imagine: Shutterstock)

În cursul unei conferinţe de presă, David Cameron a evocat contracte pentru grupul britanic BP, pentru gigantul industrial Rolls-Royce şi pentru compania de croaziere Carnival.

În ceea ce este prima investiţie majoră chineză în industria nucleară occidentală, compania General Nuclear Corporation va achiziţiona o treime din acţiunile centralei atomoelectrice din Hinkley Point, construită de grupul francez EDF.

În plus, CGN va deţine o participaţie de două-treimi în centrala nucleară Bradwell, situată în apropiere de Londra, unde va fi instalat un reactor chinez, şi o cincime din acţiunile centralei de la Sizewell, echipată de grupul Areva.

"În secolul 21, vom construi un parteneriat strategic global şi complet între China şi Marea Britanie; vom iniţia o epocă de aur", a declarat Xi Jinping.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici