Marea Britanie: Twitter refuză să închidă conturile participanţilor la revolte, invocând libertatea de exprimare

Twitter a refuzat să închidă conturile participanţilor la revoltele din Londra, care au utilizat acest serviciu pentru a extinde tulburările, insistând că mesajele trebuie să "continue să curgă".

461 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Twitter refuză să închidă conturile participanţilor la revolte, invocând libertatea de exprimare

Marea Britanie: Twitter refuză să închidă conturile participanţilor la revolte, invocând libertatea de exprimare

Compania cu sediul în Statele Unite a declarat că "libertatea de exprimare" este esenţială şi că informaţia va "continua să curgă". Reţelele sociale au fost criticate pentru că au permis participanţilor la revolte să incite la violenţă şi tulburări publice în înteaga ţară, după izbucnirea protestelor violente de la Tottenham, sâmbătă. Twitter şi BlackBerry Messenger au fost utilizate de participanţii la revolte, iar poliţia a anunţat că va accesa unele conturi, în căutarea infractorilor, relatează Daily Mail.

Dar Twitter a refuzat să acţioneze pe cont propriu împotriva infractorilor. Un purtător de cuvânt a declarat că o postare anterioară pe blog, în acest an, cu privire la acest subiect, este, în continuare relevantă. "Obiectivul nostru este să-i conectăm pe oameni oriunde, la ceea ce este cel mai important pentru ei. Pentru ca acest lucru să se întâmple, libertatea de exprimare este esenţială", se arată în acest mesaj, citat de publicaţie.

"Unele postări pe Twitter pot facilita o schimbare pozitivă într-o ţară reprimată, altele ne fac să râdem, iar altele pur şi simplu înfurie o mare majoritate a utilizatorilor. Nu vom fi întotdeauna de acord cu ceea ce oamenii aleg să posteze pe Twitter, dar lăsăm informaţia să curgă, indiferent de ce părere putem avea despre conţinut", continuă mesajul.

Aceste infromaţii survin în contextul în care autorităţile guvernamentale au însărcinat serviciile speciale în domeniul telecomunicaţiilor să-i detecteze pe liderii şi instigatorii revoltelor, care utilizează mesaje instantanee criptate, pe telefoane de ultimă generaţie BlackBerry, pentru a evita detectarea.

Experţi de la Staţia de Interceptare Cheltenham, din cadrul Cartierului General pentru Comunicaţii al Guvernului (GCHQ) acţionează, împreună cu Scotland Yard, pentru a prinde sute de infractori, suspectaţi de plănuirea unora dintre cele mai importante jafuri. În prezent, ei urmăresc comunicaţii pe Internet şi telefoane mobile care organizează revoltele. Această situaţie survine în paralel cu solicitări tot mai insistente ca Twitter să fie închis, având în vedere rolul-cheie pe care l-a jucat în mobilizarea jefuitorilor implicaţi în revoltele din Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici