Marea Britanie va continua pe termen lung asistenţa militară acordată Ucrainei

Marea Britanie intenţionează să continue pe termen lung asistenţa militară destinată Ucrainei, i-a transmis marţi premierul Rishi Sunak preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit postului de televiziune CNN.

146 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va continua pe termen lung asistenţa militară acordată Ucrainei

"Premierul britanic a transmis că Ucraina poate conta pe sprijinul Marii Britanii pe termen lung, lucru demonstrat prin furnizarea a 1.000 de rachete antiaeriene în ultima perioadă", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

"Există acţiuni în curs pentru furnizarea de echipamente suplimentare în următoarele săptămâni şi luni, în scopul asigurării victoriei Ucrainei pe câmpul de luptă", a subliniat oficialul britanic.

Potrivit Guvernului de la Londra, şi partenerii Marii Britanii din cadrul Forţei comune de reacţie rapidă (JEF) urmează să livreze Ucrainei echipamente militare suplimentare.

"Am vorbit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak despre continuarea cooperării în materie de apărare. Am convenit să intensificăm eforturile pentru a aduce victoria mai aproape anul acesta. Avem deja decizii concrete în acest sens", a afirmat, la rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici