Patrick Shanahan a renunţat la funcţia de secretar interimar al Apărării în urma unor acuzaţii de violenţă domestică

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că îl va numi pe Mark Esper în funcţia de secretar interimar al Apărării, după ce actualul deţinător al portofoliului, Patrick Shanahan, a anunţat că nu mai doreşte să ocupe funcţia, în urma unor acuzaţii de violenţă domestică, potrivit Reuters.

427 afișări
Imaginea articolului Patrick Shanahan a renunţat la funcţia de secretar interimar al Apărării în urma unor acuzaţii de violenţă domestică

Mark Esper va deveni noul secretar american interimar al Apărării. Predecesorul său a renunţat la funcţie, din cauza unor acuzaţii de violenţă domestică

Shanahan urma să nu mai fie secretar interimar, ci să fie titularul cu drepturi depline al postului, iar înaintea audierii în Congres, FBI a făcut o serie de verificări cu privire la trecutul acestuia, pentru a se confirma că este potrivit pentru acest portofoliu. În urma verificărilor, FBI a aflat despre un caz de violenţă domestică în care Shanahan şi fosta sa soţie au fost implicaţi acum nouă ani. Informaţiile au ajuns în presă, fiind publicate de către cotidianul USA Today.

Shanahan ar fi declarat că nu a „ridicat niciodată mâna” la fosta sa soţie, însă USA Today a informat că ambii au declarat la un anumit punct că s-ar fi lovit reciproc. Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul american, episoadele de violenţă domestică ar fi implicat şi o scenă şocantă, în care fiul lui Shanahan, pe atunci adolescent, şi-a lovit mama cu o bâtă de baseball, lăsând-o inconştientă într-o baltă de sânge.

Patrick Shanahan a declarat că a luat decizia de a nu rămâne în funcţie pentru a evita ca cei trei copii ai săi să retrăiască „un capitol traumatizant al vieţii noastre de familie”.

„Este regretabil că o situaţie personală dureroasă veche de câţiva ani este readusă la suprafaţă”, a mai spus acesta.

Donald Trump a anunţat pe Twitter că Mark Esper, actualul secretar al Forţelor Armate, va ocupa funcţia de secretar interimar al Apărării. „Îi mulţumesc lui Pat pentru activitatea remarcabilă şi îl voi numi pe secretarul Forţelor Armate, Mark Esper, în funcţia de secretar interimar al Apărării. Îl cunosc pe Mark şi nu am nicio îndoială că va face o treabă fantastică!”, a scris preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici