Memorialul Abraham Lincoln din Washington, vandalizat

Urme de vopsea de culoarea verde au fost decoperite vineri dimineaţa pe celebrul memorial Abraham Lincoln, la Washington, au anunţat autorităţile, care au închis temporar situl şi au deschis o anchetă.

133 afișări
Imaginea articolului Memorialul Abraham Lincoln din Washington, vandalizat

Memorialul Abraham Lincoln din Washington, vandalizat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actul de vandalism a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri, a confirmat pentru AFP căpitanul Steven Booker, un purtător de cuvânt al National Park Service.

Urme de vopsea de culoarea verde sunt vizibile la baza impozantei statui dedicate memoriei celui de al 16-lea preşedinte american, care a pus capăt Războiului de Secesiune.

Memorialul, care atrage mii de vizitatori şi în faţa căruia Martin Luther King a susţinut celebrul său discurs "I have a dream", a fost închis până la noi ordine, urmând ca între timp să se recolteze eventuale elemente de probă şi ca statuia să fie curăţată, a subliniat Booker.

Anchetatorii vor încerca să îl găsească pe autorul acestui act cu ajutorul camerelor de supraveghere plasate în zona memorialului, situat la Mall, în centrul capitalei federale americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici