Merkel: Negocierile de sâmbătă referitoare la Grecia sunt decisive

Negocierile de sâmbătă referitoare la Grecia au o importanţă decisivă, liderii europeni au convenit că trebuie făcut tot posibil să fie încheiat un acord pentru că timpul este scurt, a declarat vineri dimineaţă cancelarul german Angela Merkel.

939 afișări
Imaginea articolului Merkel: Negocierile de sâmbătă referitoare la Grecia sunt decisive

Merkel: Negocierile de sâmbătă referitoare la Grecia sunt decisive (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Merkel şi ceilalţi lideri din Uniunea Europeană au cerut miniştrilor de Finanţe să deblocheze negocierile cu Grecia, pe fondul radicalizării poziţiilor legate de condiţiile care trebuie îndeplinite de autorităţile elene schimbul deblocării finanţării, transmite Bloomberg.

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro care expiră pe 30 iunie. În lipsa ajutorului, statul elen riscă să intre în incapacitate de plată, întrucât pe 30 iunie ajung la scadenţă datorii în valoare de 1,54 miliarde de euro către FMI.

Liderii zonei euro se întâlnesc vineri la Bruxelles pentru un summit UE la care discuţiile referitoare la Grecia nu sunt pe agenda oficială a discuţiilor.

Liderii europeni au refuzat joi să discute în detaliu propunerile de reformă, exprimând doar confuzie şi frustrare.

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul Merkel au spus că este crucial ca miniştrii de Finanţe care se întâlnesc sâmbătă, a cincea oară într-o săptămână, pentru a discuta situaţia Greciei să ajungă la un acord.

"Sâmbătă are o importanţă decisivă pentru că timpul este scurt. Liderii europeni au convenit să fac tot posibilul pentru a găsi o soluţie sâmbătă", a spus Merkel.

Un alt oficial al UE a declarat anterior că în lipsa unui acord miniştrii trebuie să găsească soluţii de a administra posibilele consecinţe ale unui default al Greciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici