Microsoft va continua procedura de achiziţionare a TikTok, în ciuda declaraţiilor lui Donald Trump

Microsoft a anunţat că va continua procedurile de achiziţionare a aplicaţiei de social media TikTok. Anunţul vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va interzice aplicaţia din raţiuni de securitate naţională.

897 afișări
Imaginea articolului Microsoft va continua procedura de achiziţionare a TikTok, în ciuda declaraţiilor lui Donald Trump

Microsoft va continua procedura de achiziţionare a TikTok, în ciuda declaraţiilor lui Donald Trump

Microsoft a transmis duminică că va continua să achiziţioneze TikTok în Statele Unite, după ce s-a consultat cu preşedintele Trump, şi i-a dat acestuia asigurări cu privire la breşele de securitate.

Anunţul a venit în condiţiile în care Donald Trump şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorările cu privire la TikTok, iar vineri a ameninţat că va interzice aplicaţia în întregime în Statele Unite.

Aceste planuri par să se schimbe după ce Satya Nadella, directorul executiv al Microsoft, a avut în acest weekend o discuţie cu preşedintele, pe această temă.

"Microsoft se angajează să achiziţioneze TikTok sub rezerva unei revizuiri complete a măsurilor de securitate şi să ofere beneficiile economice adecvate Statelor Unite, inclusiv Trezoreriei SUA”, a transmis gigantul IT într-un comunicat de presă, citat de New York Times.

Microsoft a spus că se aşteaptă să finalizeze discuţiile privind preluarea TikToc cel târziu pe 15 septembrie. O astfel de înţelegere ar presupune achiziţionarea birourilor TikTok din Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă; ByteDance, compania-mamă a TikTok, va continua să deţină birourile aplicaţiei de social media din Beijing.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici