SUA va numi un ambasador în Sudan după 23 de ani

Washingtonul a decis să numească un nou ambasador al Statelor Unite în Sudan după o pauză de 23 de ani, a informat miercuri secretarul de Stat american Mike Pompeo, relatează site-ul postului France 24.

214 afișări
Imaginea articolului SUA va numi un ambasador în Sudan după 23 de ani

Mike Pompeo anunţă cu SUA vor numi un ambasador în Sudan după 23 de ani

SUA au lăudat măsurile luate de premierul Sudanului, Abdalla Hamdok, pentru a "îndepărta politicile şi practicile vechiului regim" care avea relaţii tensionate cu Occidentul.

"Acesta este un pas istoric pentru a ne consolida relaţiile bilaterale", a declarat Pompeo într-un mesaj postat pe Twitter.

Hamdok a "arătat un angajament în negocierile pentru pace cu grupurile din opoziţie, a stabilit o comisie de anchetă care să investigheze violenţele împotriva protestatarilor şi a promis să organizeze alegeri democratice la sfârşitul perioadei de tranziţie", a afirmat oficialul american.

Sudanul este guvernat în acest moment de un consiliu comun format din reprezentanţi ai armatei şi ai societăţii civile şi de un cabinet condus de premierul Abdalla Hamdok.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
sudan,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici